Składniki na dwie porcje:
- 2 małe opakowania jogurtu naturalnego
- ok. 200g płatków owsianych błyskawicznych
- małe pudełko jeżyn (około 15 sztuk)
- jedno jabłko
- 4 śliwki
Wszystkie owoce myjemy, jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na mniejsze części. Śliwki przekrawamy na połówki i usuwamy pestki. Wszystkie owoce umieszczamy w blenderze i blendujemy na gładką masę.
W przypadku blendowania jeżyn warto zastosować dodatkowe środki ostrożności - jeżyny są bardzo soczyste i chętnie pryskają swoim sokiem na blat, ściany i niestety na naszą bluzkę też... :)
Po zblendowaniu dodajemy mus do jogurtu naturalnego i płatków owsianych. Taka porcja z pewnością Was nasyci (ja ledwo dałam radę zjeść ją całą na kolację!). Jeśli pozostanie Wam trochę musu, warto wykorzystać go następnego dnia do południowej przekąski np. kaszy manny z musem lub dolać mleka i cieszyć się pysznym koktajlem :)
Smacznego!
P.S. Wybaczcie jakość zdjęć :) Magda robi je w ciągu dnia, ja wieczorami przy sztucznym świetle - nie moja wina, że to wtedy przychodzą mi do głowy najsmaczniejsze pomysły :)
Wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam www.milkimary.blogspot.com